Losmaking

 

Lees hier meer over wat hypnotherapie voor je kan betekenen.

In de afgelopen jaren heb ik ervaren dat veel van de problemen waarmee iemand bij komt, zijn ontstaan op jongere leeftijd en vaak gekoppeld aan een persoon. De relatie met deze persoon heeft gezorgd voor bepaalde gevoelens, gedachten en gedrag wat uiteindelijk leid tot patronen in voelen, denken en doen.

Om deze patronen te doorbreken is het nodig energetisch los te komen van die persoon. Het losmaken zorgt ervoor dat alles wat je in je rugzak of kast hebt gestopt wordt opgeruimd, hiermee kom je steeds meer in je eigen kracht en krijg je regie over je gedachten, gevoelens en gedrag.

Onzekerheden, boosheid, verdriet, pleasen, perfectionisme, lage eigenwaarde, frustraties, bewijsdrang en je niet goed genoeg voelen verdwijnen en maken plaats voor vertrouwen, vrijheid, kracht, geluk, eigenwaarde, rust en al het andere wat je bent kwijt geraakt in de relatie.

De oefening bestaat uit een aantal stappen, de eerste is het uiten (ook wel te vergelijken met het schrijven van een brief aan iemand). Het is van belang dat je echt alles uit wat geuit wil worden, dit mag gewoon in stilte, maar wel zonder rem. De tweede stap is het teruggeven van alles wat jij ongewenst met je mee bent gaan dragen om tot slot terug te nemen (kadootjes) wat je bent kwijtgeraakt. Met het terugnemen word je een completer persoon, lichter, blijer en vrijer. 

Het voelt alsof je herboren word, in de dagen na de sessie kun je wat vermoeid zijn, minder zin hebben om sociaal te zijn, het is belangrijk hiernaar te luisteren en eraan toe te geven, verder is het belangrijk om goed te drinken. En binnen twee tot drie weken merk je het verschil in relatie tot die persoon, maar ook in de rest van je leven.