Ervaringen & reviews

 

6 Augustus 2018

Toen ik vorig jaar een burnout kreeg werd mij aangeraden om in therapie te gaan. Maar wat voor soort therapie zou dan bij mij passen? Daar heb ik een poos over nagedacht en kwam er al snel achter dat dat het punt was: ik denk teveel en voel te weinig. Ik weet heel goed wat er in mijn hoofd gebeurd, kan alles rationeel bekijken en wegzetten. Wat het lichamelijk met me deed was me echter een raadsel. Via een kennis kwam ik in contact met Thelma en dat was een schot in de roos. Ze begreep direct wat ik nodig had en we hebben gelijk een afspraak gemaakt. Elke sessie heb ik met bewondering beleeft. Thelma voelde goed aan wat nodig was, zij luisterde en bekeek per keer welke aanpak het beste paste. Er was altijd ruimte voor dat wat zich aandiende. In vijf sessies heb ik ontzettend veel inzichten gekregen en ben ik een stuk dichter bij mijzelf gekomen. Ik heb weer geleerd te luisteren naar mijn gevoel, mijn intuïtie. En ja, natuurlijk denk ik nog steeds na, maar nu sluit ik mijn gevoel niet meer buiten. Mijn lichamelijke klachten zijn afgenomen, ik heb geen hoofdpijn meer, de druk is van mijn schouders, ik slaap beter en ga zo nog maar even door. De tools die ik van Thelma kreeg kan ik op vele fronten toepassen. Ik kijk met plezier terug op de sessies en ik weet dat ik altijd terecht kan bij Thelma als ik het nodig heb.

-Patty-

6 Augustus 2018

Thelma werkt daadkrachtig naar het probleem om dit te verhelpen. Geen uren lang praten maar doelgericht en zeer persoonlijk te werk gaan.

-Militair-

 

3 Mei 2018

De urgentie voelen om te willen veranderen is voor mij de drijfveer geweest om op onderzoek te gaan. Het verlangen om mijn hoofd met mijn hart te verbinden werd steeds sterker, het doorbreken van patronen. De realisatie dat het hoofd voor mij weliswaar comfortabel en veilig voelde maar ook heel beperkend. Ik wist niet goed hoe contact met mijn hart te maken, sprankeling te voelen, kwetsbaar op durven stellen, om het leven echt ten volle te durven ervaren… met alles erop en eraan! Bij dat proces is Thelma voor mij heel belangrijk geweest. Zij is in staat ECHT te luisteren, ze stelt niet een methode centraal… maar ze stelt MIJ centraal! Dat voelt als thuiskomen, je veilig voelen… hierdoor is het mij gelukt om meer inzicht te ontwikkelen, begrijpen dat we vaak op jonge leeftijd bepaalde patronen ontwikkelen om ons veilig te voelen… en die pratronen nu los kunnen laten zonder ze af te keuren. Ik zou iedereen die ‘op zoek is’ van harte willen aanraden… begin eraan, ga op ontdekkingsreis… Ik kan iedereen Thelma van harte aanbevelen als reisgenoot!

-Jos-

23 Oktober 2018

“Ik had in de loop der jaren al vele therapieën achter de rug. Ik twijfelde dan ook behoorlijk of ik weer de stap zou nemen om een therapie te gaan volgen. Ik was immers al ruim 30 jaar dwangmatig en geen enkele therapie had er toe geleid dat ik vrij was van mijn dwanggedachten en dwanghandelingen. Omdat de dwang zoveel tijd en energie van me kostte, besloot ik om toch nog een therapie te gaan volgen, maar dan één die ik nog niet eerder had geprobeerd. Op deze manier kwam ik bij Thelma Toppenberg terecht. Tot mijn grote verbazing verdween na een aantal sessies het grootste deel van mijn dwangmatigheid. Dit had ik absoluut niet verwacht! Ik ben dan ook superblij dat Thelma mij zo goed heeft geholpen en zal haar daarvoor ook eeuwig dankbaar zijn.”

-Esther-

23 April 2018

Nadat ik al enige tijd rondliep met angstgevoelens, onzekerheden en boosheid, vond ik het tijd worden om hulp in te schakelen en ben ik bij Thelma gekomen. We hadden al gelijk een fijne klik en ze straalde ook een bepaalde rust/ sereniteit uit, waardoor ik mij al snel op mijn gemak voelde bij haar. Ze luisterde aandachtig en gaf mij hele goede adviezen, waardoor ik steeds meer dingen ging inzien. Ook de hypnotherapie-sessies, voor met name mijn boosheid jegens bepaalde personen, hebben zijn vruchten afgeworpen. Tevens kreeg ik vaak oefeningen mee waar ik thuis mee aan de slag kon gaan. Deze werden ook altijd nog bevestigd via de mail, wat ik als zeer prettig heb ervaren. Na enkele sessies merkte ik al een ommekeer, ik voelde me weerbaarder/ sterker, wat met name ook grote invloed had op mijn onzekerheid. Ik ben haar daarvoor dan ook tot op de dag van vandaag heel erg dankbaar!

-Suus-

21 April 2018

Heb in mijn leven al aardig wat trauma’s opgelopen. Altijd geprobeerd er zelf uit te komen, maar dat gaat niet altijd op, met alle gevolgen van dien! Bij het eerste kennismaken was er gelijk een klik! Zij heeft mij geholpen om die wurgende angsten, onnoemelijk verdriet, onheimlische gevoelens en een overheersend gevoel van te kort te schieten te bedwingen, die zijn allemaal funest en heel erg hardnekkig. Het gebruikmaken van de opgegeven oefeningen zijn heel belangrijk om te ondersteunen in de eigen omgeving. Alleen al het besef en de ervaring da die behandelingen daadwerkelijk helpen en op een gegeven ogenblik wellicht echt niet meer nodig zijn maakt dat ik mij, dankzij deze sessies en oefeningen al sterker voel! Vooral het gevoel van “ik MAG aan mijzelf denken” is heel bevrijdend!

Bij Thelma voel ik mij veilig in de wederzijdse vertrouwen die ontstaat tijdens deze sessies en de wetenschap dat zij luistert en weet, waar ik het over heb en daarnaar handelt! Hoe bevrijdend is dat……..dat een ander jou, zonder veroordeling, zonder een eigen wending te geven, volledig begrijpt, en jou, naar eigen rechte spoor weet te begeleiden! Mensen die mij hun problemen vertellen verwijs ik met veel vertrouwen naar Thelma en de hypnotherapie!

-Myrna-

17 April 2018

Eigenlijk al vanaf mijn jeugd zoekende naar de juiste therapie om van mijn lage zelfbeeld en faalangst af te komen. NIks mocht baten, het verleden bleef me achtervolgen en belemmeren in mijn doen en laten. Na het eerste gesprek met Thelma voelde ik dat het deze keer anders was. Ik voel me vanaf het eerste gesprek gelijkwaardig, vertrouwd en serieus genomen. Hierdoor is het voor mij makkelijker om open te zijn. Door hypnotherapie kan ik afrekenen met verdrongen gebeurtenissen en gevoelens. Bij Thelma heb ik het gevoel dat ze echt luistert. Ik heb weer vertrouwen in de toekomst. Een toekomst waar ik er zelf ook mag zijn.

-Anita-

15 April 2018

Via een vriendin ben ik bij Thelma terecht gekomen. Zelf ben ik een erg nuchter persoon en had ook nooit gedacht dat hypnotherapie iets voor mij zou zijn. Toch ben ik blij dat ik het een kans heb gegeven. Na een flinke burn-out ben ik eindelijk van mijn klachten af. Thelma, onwijs bedankt voor de fijne sessies en persoonlijke aandacht!

-Nena-

16 April 2018

 “Ik heb bij Thelma een hypnotherapie sessie ondergaan waarbij mijn doel was om emotioneel los te komen van iemand met wie ik alle banden wil verbreken. Ik wist niet goed wat ik kon verwachten maar Thelma heeft mij met haar heldere uitleg duidelijk verteld wat er ging gebeuren waardoor ik met alle vertrouwen mij over kon geven aan een trance waaktoestand. Tijdens de hypnose begeleidde ze mij, kon ik op dieper niveau alles veranderen zoals ik dat graag wil. Ze heeft een prettige stem waardoor alles heel natuurlijk en makkelijk aanvoelde voor mij. Ik voelde me op mijn gemak bij haar, ik voelde dat ze me begreep. Het resultaat was meteen al merkbaar, ik voelde me zoveel krachtiger en het was net alsof er iets van me afgevallen was. Ik kon daarna veel makkelijker afstand nemen van die persoon en voelde hierbij berusting. Thelma, bedankt!”

-Rachel-

16 April 2018

“Geachte mevrouw Toppenberg, beste Thelma,
Bij dezen wil ik je bedanken voor de hypnotherapie die ik bij je mocht volgen. De klacht waarmee ik je benaderde was dat mijn belastbaarheid zeer gering is. Het slapen verloopt ook niet naar wens nu ik bij niet bewegen stijf word.
Mijn doel bij aanvang van de hypnotherapie was s’nachts doorslapen, het vergroten van mijn belastbaarheid en mij minder stijf voelen. Aangezien bij mij geconstateerd is dat ik deels poly-artrose heb en deels fibromyalgie is mijn doel niet bereikt, maar gelukkig kan ik er nu wel mee omgaan. Ik heb de hypnotherapie als zeer prettig ervaren.
Mij is het meest bijgebleven dat ik het heel prettig vond om op de bank te liggen en ik in een waak/slaaptoestand werd gebracht. Als therapeut gaf je mij een heel veilig gevoel waardoor ik in staat was veel van mijzelf te geven. Veel dank daarvoor en succes voor de toekomst.
Hartelijke groet,”

-Ellen-

17 December 2018

Thelma is doortastend, neemt je serieus en kan naar de kern van het probleem gaan. Er wordt probleemoplossend gewerkt en ik heb ervaren dat ik mezelf mag zijn. Dit heb ik als zeer prettig ervaren, bedankt!

-Jane-

18 April 2018

“Ik kan je zeggen dat de behandelingen bij jou me veel gebracht heeft en daardoor veel opgeruimd !! Mijn lichamelijke ( emotionele ) aanvallen zijn geheel verdwenen en dat schrijf ik absoluut toe aan jou ! Natuurlijk doet zich van alles voor in een mensenleven …en dat gaat maar door ..zo ook bij mij ….c’ est la Vie !!
Ik kan het goed aan …maar groeit het weer boven mijn hoofd dan weet ik je gelukkig te vinden !”

-Cathy-

23 April 2018

 

“In mijn dagelijks leven bleef ik tegen situaties aanlopen, waarbij ik het moeilijk vond om mijn grenzen aan te geven. Omdat ik hier wat in wilde veranderen, heb ik contact gezocht met Thelma.

In het begin vond ik het best spannend omdat je toch veel van jezelf bloot moet geven. De sfeer waarin ik dit kon doen, heb ik als erg prettig ervaren. De omgeving, maar zeker de professionele en toch warme houding van Thelma, gaven mij het gevoel dat ik echt mezelf mocht zijn.

Haar prettige stem en haar doortastende manier van werken hebben mij in drie sessies een duidelijk inzicht gegeven waarom ik dingen doe zoals ik ze doe.

Belangrijker nog is dat ik van haar handvatten heb gekregen om in de toekomst duidelijker mijn grenzen aan kan geven op een manier die bij mijn persoon passen. Ik heb de sessies als leerzaam en prettig ervaren, zeker omdat ik volledig in mijn waarde ben gelaten. Iets wat voor mij erg belangrijk is.”

-Ingrid-

20 April 2018

“Doorverwezen via een klant van ons. Plezierig mens, rustig en concreet. Haar werk is tastbaar en erg bruikbaar als het gaat om de mogelijkheid om met de inzichten te kunnen oefenen.”

-Frank-

16 April 2019

Ik ben zo ontzetten blij dat ik in april hier ben geweest. Ik wilde een virtuele maagband, maar ik wilde dit wel in de buurt doen. Zo kwam ik bij Praktijk TOP terecht. De eerste indruk was ook al gelijk goed. Een week later nog een keer geweest om alles te bevestigen en in de eerste week was ik al 2 kg verloren. Wat dit alles zo bijzonder maakt, het kost mij totaal geen moeite om dit vol te houden en om dingen te laten staan of om ergens nee tegen te zeggen. Inmiddels ben ik 16 kilo kwijt en het is nog steeds heel goed vol te houden, natuurlijk neem ik ook wel eens iets tussendoor, maar ik kan daarna weer heel goed de draad oppakken, dat lukte mij voorheen echt niet.

Nu zien mensen het ook goed dat ik ben afgevallen en vragen hoe dat werkt, ik leg het maar al te graag uit en verwijs ze graag door.

-Sandra van de Pol-

Hardinxveld-Giessendam

1 maart 2019

Echt top praktijk.

“Ik wilde graag virtuele maagband ivm overgewicht. Tijdens ons eerst gesprek kwam er uit dat ik normaal eetpatroon had alleen een aantal x per dag soort valkuil. Thelma heeft me begeleid en gesprekken gevoerd ook met mijn onderbewust zijn. Dit terwijl ik niet in hypnose ect geloof. Ik had geen virtuele maagband nodig zei ze. Ze is eerlijk en oprecht. Zorg ook dat je niet onnodig te veel geld kwijt ben. Ik moest alleen wat problemen uit de weg ruimen en daarna heeft ze een persoonlijke boodschap ingesproken om te luisteren. Deze de eerste weken 2 x per dag beluisterd daarna elke dag 1 x. Na 2 maanden maand alleen als ik voelde dat ik een terug val had. Ben in 7 maanden bijna 25 kg kwijt.lichamelijk en geestelijk beter in mijn vel. Echt top praktijk.”

-Jol  Arkel-

1 februari 2019

Thelma is een rustge lieve betrokken vrouw. Die inga op je problemen.
Ze is doortastend is en doet niet zomaar wat jij denk wat er is. Ik kwam voor een mentale maagverkleining. Maar thelma merkte dat er iets anders aan de hand was. Omdat ik tijdens mijn verhaal aangaf dat wat at niet verkeerd was. Het niet nodig was een mentale maagverkleining.
Na 2 gesprekken en hypno behandeling en heel wat euro’s minder kwijt. Heb ik heel wat dingen veranderd in gedrag en gedachte. Een persoonlijk ingesproken bandje met mijn naam heeft wonderen verricht.daar stond bv in dat mijn onderbewust zijn geen suikers nodig had om gelukkig te zijn enz. Het zal anders heten maar dat weet ik niet. Ik ben ondanks geen mentale maagverkleining onder hypnose wel 20 kg lichter.

-jol maat-

13 Augustus 2019

Al jaren lang,vond ik eindelijk de oplossing voor mijn overgewicht. Na een paar sessie’s bij Thelma,heb ik nu inzicht gekregen, hoe ik nu beter met eten en emoties om moet gaan. Meestal ging dit samen,dus emo-eter,maar maar bij inzicht is dit zeker veranderd. Nu na een week of 6,is er al 5 kilo af.Ik ben hier zo blij mee. Ik voel me fijn,energiek,en heb controle over het eten.(geen snoep,sap en suiker!!) Je gaat na denken over wat  nu belangrijk is in het leven. Je eigen vol eten,zonder bij na te denken. Of na denken,met wat je echt nodig hebt. Na jaren lijnen,shake en pillen enz.heb totaal niet gewerkt. Maar omdat hier gewerkt word, met je onderbewust zijnde, is dit totaal veranderd. In positieve woorden! Ik raad vooral mensen aan,die het ook lastig vinden om deze stap te zetten,maar echt,het verrijkt je leven!!

Dus gaat ervoor, om bewust om te gaan,voor je zelf!

Groetjes -Sofie-

16 Juni 2019

Via een goede kennis had ik informatie gekregen over praktijk Top!

Zij had een virtuele maagband laten zetten, met resultaat!

Dat wil ik ook, dacht ik. Dus afspraak gemaakt met praktijk Top. Ik kwam in juni bij Thelma voor m’n maagband. Wat een lieverd is Thelma, voordat ze aan de slag gaat, eerst even praatje met kop thee erbij. Ze zorgt ervoor dat je op je gemak bent terwijl ze van alles vraagt. Ze is gezellig, maar ook rustig zodat je gemakkelijk onder hypnose gaat. Ik voelde letterlijk en soort klem om m’n maag gaan onder de hypnose! Heel bijzonder. Na de hypnose voelde ik me blij, gelukkig, rustig en s avonds met het eten merkte ik gelijk al dat ik sneller vol zat. Ik kon er echt niets met bij hebben. Wat een goed teken!! 

Nog steeds ben ik blij met m’n virtuele maagband. Ik val gestaag af, wat m’n bedoeling ook is. Ik ben fan van Thelma en van m’n maagband 😄

-Rianne-